۱۱ آبان ۱۳۸۶، ۱۲:۰۷

اولین توالی ژنوم گربه خانگی بدست آمد

اولین توالی ژنوم گربه خانگی بدست آمد

گروهی از دانشمندان آمریکایی موفق شدند اولین توالی ژنوم گربه خانگی را بدست آورند.

به گزارش خبرگزاری مهر، پروژه نقشه برداری از ژنوم گربه خانگی را موسسه ملی تحقیقات ژنوم انسان از سه سال قبل آغاز کرده است که نتایج آن به تازگی در مجله " Genome Research" منتشر شده است.

گربه ای که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفت، گربه خانگی (Felis catus)  از گروه "سینامون" است. سینامون یکی از پستاندارانی است که درحال حاضر با استفاده از "تکنیک توالی باریک" که یک سری از اطلاعات را در کنار هم بصورت زنجیروار قرار می دهد، توالی ژنتیک آنها بدست آمده است.

درحقیقت تاکنون توالی ژنوم شش گونه پستاندار بدست آمده که شامل انسان، شامپانزه، موش، سگ، خوک و اکنون گربه می شود.

این دانشمندان برای کسب این نتایج به بررسی ژنوم پستاندارانی که تاکنون توالی آنها بدست آمده بود و بررسی نقشه برداری ژنتیکی این گونه گربه پرداختند.

این دانشمندان کشف کردند که مواد بدست آمده از DNA "سینامون" درحدود 65 درصد از مناطق "اکروماتیک" ژنوم گربه سانان را پوشش می دهد.

اکروماتیک به منطقه ای از DNA می گویند که محتوی ژن ها است.

این دانشمندان با مقایسه توالی ژنوم پستاندارانی که به تازگی بدست آمده است، 20 هزار و 285 ژن مشترک را در ژنوم این گربه شناسایی کردند.

همچنین، این محققان 100 تنظیم دوباره را بین خطوط "فیلوژنتیک" پستانداران کشف کردند که درحدود 100 میلیون سال قبل و زمانی که زمین هنوز در سلطه دایناسورها بوده و اجداد اولیه پستانداران درحال شکل گیری بود، ازهم جدا شده اند.

اکنون با شناسایی این ژنوم، نه تنها محققان می توانند روش هایی را برای حفظ شرایط سلامتی این گونه پستاندار پیدا کنند، بلکه می توانند از این ژنوم به عنوان یک مدل بسیار مناسب برای بررسی بیماری های انسان نیز استفاده کنند.

گربه های خانگی از حدود 250 بیماری ارثی رنج می برند که بسیاری از آنها شبیه به بیماری های ژنتیکی انسان است.

همچنین گربه خانگی یک مدل عالی برای بررسی بیماری های عفونی از جمله "ایدز" است.

درحقیقت، ویروس دفاع ایمنی گربه سانان (FIV) نمونه گربه سان ویروس انسانی HIV است که در انسان سبب بروز بیماری ایدز می شود.

با استفاده از این اطلاعات توالی ژنومیک این محققان درحدود 100 هزار تغییر ژنتیکی را نامگذاری کرده اند که می توانند برای شناسایی گسترده ترین بیماری های ژنتیکی مورد استفاده قرار گیرند.

کد خبر 579316

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • captcha